Twitteraar beschuldigt burgemeesters en schepen van "vaccinatievoorsteken"

vrij 7 mei 2021

Steven Van Linthout (CD&V Plus), de burgemeester van Liedekerke, dient een klacht in voor laster en eerroof tegen een anonieme twitteraar. Die suggereerde op zijn social media-kanaal dat Van Linthout “een vaccinatievoorsteker” is. Van Linthout ontkent dat. Ook de vijfde schepen van Liedekerke, Rita Triest (CD&V Plus) wordt genoemd. Zij geeft aan dat inderdaad al gevaccineerd is, nadat ze werd opgebeld omdat er vaccins over waren.

De anonieme twitteraar staat erom bekend regelmatig uitspraken te doen over politici. Of die stroken met de waarheid, is vaak onduidelijk. Nu suggereert hij dat burgemeester Van Linthout van Liedekerke zich opgaf als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, zo voorrang kreeg bij het vaccineren en vervolgens niet meer opdaagde als vrijwilliger. Van Linthout ontkent in alle toonaarden en dient een klacht in tegen de twitteraar.

Schepen Triest erkent dat ze inderdaad al gevaccineerd is. Dat zou gebeurd zijn met een overschot aan vaccins. Het Laatste Nieuws zocht uit dat ook de burgemeester van Galmaarden, Patrick Decat (CD&V) wordt genoemd in één van de tweets. Ook Decat zegt nog niet gevaccineerd te zijn en geeft aan dat de pers een uitnodiging zal ontvangen om te zien hoe hij binnenkort zijn eerste spuit krijgt.