Verdachten van reeks inbraken in scholen gevat

din 8 dec 2020

Tussen 18 en 23 november werden enkele lagere scholen in Houtem (Vilvoorde) het doelwit van  een reeks inbraken. De lokale recherche van de politiezone Vilvoorde-Machelen voerde een onderzoek uit naar de feiten en kon afgelopen vrijdag drie verdachten vatten. Alle drie zijn ze minderjarig. 

Basisschool De Groene Planeet kreeg tot vier keer toe de inbrekers over de vloer. Bij Basisschool De Biekorf bleef het bij één inbraak. De daders stalen onder meer tablets. Het onderzoek van de lokale recherche leidde snel tot de identificatie van drie minderjarige verdachten.

Afgelopen vrijdag werd beslist een huiszoeking uit te voeren in de drie woningen van de verdachten. Tijdens één van de huiszoekingen werd een deel van de buit teruggevonden.

Eén van de drie minderjarige verdachten werd ondertussen in een gesloten instelling geplaatst.

Burgemeester Bonte: “Ik ben trots op het doortastend onderzoek van onze politiemedewerkers. Het is een bijzonder ergerlijke zaak dat minderjarigen uit de buurt de situatie van onze scholen extra moeilijk maken. Zeker in tijden van corona, waar elke tablet het verschil kan maken of kinderen al dan niet de les kunnen volgen. Ik hoop dat de vaststellingen leiden naar een gepaste straf waardoor de jonge dieven hun les hebben geleerd."