huisvuil3_2.jpg

Verkeerde GFT-zakken in Grimbergen

don 4 jul 2019

De huisvuildiensten van Intradura die instaan voor de ophaling van de vuilniszakken in Grimbergen stellen vast dat heel wat inwoners de verkeerde zakken gebruiken voor hun GFT-afval.

Eric Nagels, schepen van afvalbeleid: “De vuilnisophalers van Intradura merken bij elke ophaalbeurt van groenten-, fruit- en tuinafval dat sommige inwoners verkeerde zakken gebruiken. In plaats van de witte zakken van Grimbergen, gebruiken ze de zakken van Incovo. De zakken van Incovo worden onder andere gebruikt in buurgemeenten Vilvoorde, Meise en Zemst en lijken sterk op die van Intradura. Ze worden ook te koop aangeboden in dezelfde verkooppunten.”

Grimbergen vraagt haar inwoners om bij aankoop van hun witte (GFT) zakken goed op te letten dat ze de juiste aanschaffen.

Hoe kan u de zakken van Grimbergen herkennen? De witte composteerbare GFT-zakken zijn verkrijgbaar in twee formaten (30 en 60 liter). Een rol van 20 zakken van 30 liter kost € 7,00 en een rol van 10 stuks van 60 liter-zakken kost eveneens € 7,00. Rond een rol zakken zit een papieren strook met daarop de vermelding  "Gemeente Grimbergen". De zakken van INCOVO zijn beschikbaar in de formaten 60 en 15 liter. Ze worden verkocht in een afgesloten zakje met een groene opdruk met daarop de vermelding “Incovo”.