Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermiste Georges Appelmans dood terug gevonden in Gooik?

Vermiste Georges Appelmans dood terug gevonden in Gooik?

In een waterput op een verlaten boerderij langs de Drie Egyptenbaan in Gooik is een lichaam gevonden. Alles wijst erop dat het om Georges Appelmans gaat, de man uit Meerbeke die al drie maanden vermist is. 

Gisteravond rond 19u30 werd het lichaam ontdekt door een man en zijn zoontje die op de boerderij aan het werken waren. De hulpdiensten werden opgetrommeld maar vrij snel werd duidelijk dat de man al enige tijd overleden is. "Aan de hand van zijn kleding wordt vermoed dat het om de verdwenen Georges Appelmans uit Meerbeke gaat, maar de autopsie moet dat nog bevestigen", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. Georges Appelmans verdween op 8 februari na een wandeling.

Er werden verschillende zoektochten georganiseerd en er werd een uitgebreide oproep gelanceerd naar getuigen in het opsporingsprogramma Faroek op VTM en via RINGtv. (Bekijk ook de reportage: ‘Nieuwe oproep naar getuigen over verdwijning Georges Appelmans’). Maar dat leverde niets op.

Gisteren zou z'n lichaam dus teruggevonden zijn. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden de man om het leven is gekomen en of het om moord of zelfmoord gaat. De federale gerechtelijke politie is alvast een onderzoek gestart.