Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Villa Mon Désir Wemmel kanshebber voor Onroerenderfgoedprijs

 

Villa Mon Désir Wemmel kanshebber voor Onroerenderfgoedprijs

De villa Mon Désir in Wemmel maakt kans op de Onroerenderfgoedprijs van de Vlaamse overheid. Op 1 oktober wordt die prijs uitgereikt.

“Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren”, legt bevoegd Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) uit. “In de editie van 2021 gaan we op zoek naar bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed dat in de regel niet publiek toegankelijk is. Achtentwintig kandidaten schreven zich in. Daaruit selecteerde een onafhankelijke jury drie laureaten, waarvan één op 1 oktober de winnaar wordt van de Onroerenderfgoedprijs 2021.” Een van de drie laureaten is de villa Mon Désir in Wemmel. Ze is in de running samen met het herenhuis Hotel d’Udekem d’Acoz in Leuven en een modernistische burgerhuis door Joseph De Bruycker in Roeselare. “Villa Mon Désir is een driegevelwoning met een opvallende tuin, in 1924-1925 gebouwd voor particulieren  in het toen nog rurale Wemmel”, vertelt Diependaele. ‘Na een periode van verval zijn zowel het huis als de tuin gerestaureerd met oog voor detail en gebruik van oude ambachten.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!