Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde maakt zich op voor de Jaarmarkt

Vilvoorde maakt zich op voor de Jaarmarkt

Vilvoorde is in de ban van de jaarlijkse kermis en Jaarmarkt. Begin dit weekend ging de Troostkermis al van start, morgen 1 mei is er de Jaarmarkt.  De jaarlijkse traditie biedt de welgekende landbouwprijskampen, gezellige marktkraampjes, verschillende optredens en dus ook de Troostkermis. Door de feestelijkheden wordt op 1 mei een deel van het centrum afgesloten voor het doorgaand verkeer en mag je ook tot en met 2 mei in heel wat straten niet rijden of parkeren.

 

Zoals elk jaar kan je op de Jaarmarkt de landbouwprijskampen bezichtigen op 1 mei van 9u30 tot 14 uur. Honderden dieren nemen deelnemen. Een jaarmarkt zou geen jaarmarkt zijn zonder de vele marktkraampjes die hun producten promoten. Er zullen ook verschillende eet- en drinkstanden zijn van Vilvoordse verenigingen en horecazaken. In de namiddag is er extra sfeer voorzien met verschillende concertjes tot middernacht.

De Troostkermis blijft de hele week staan. Op zaterdag 6 mei organiseert de gemeente Vilvoorde ook een licht- en vuurwerkshow om 22 uur in het W. Tyndalepark, die om diervriendelijke redenen luide knallen vermijdt.

Bezoekers van de Jaarmarkt kunnen voordelig met het openbaar vervoer reizen van en naar Vilvoorde voor slechts 1 euro. Voor de fietsers is er een fietsparking op de Tyndaleparking. Alle praktische informatie over de Jaarmarkt en de kermis vind je hier.

Foto: archief