Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde ontvouwt zomerplannen Asiatsite

Vilvoorde ontvouwt zomerplannen Asiatsite

Een speelbos om te ravotten, klimrekken, zandbak, voetbalveld, basketringen, een moestuin met aquaduct, een picknickruimte, zomerbar, optredens en meer dan 100 activiteiten. De Asiatsite in Vilvoorde wordt deze zomer de place to be in de Zennestad.

Eind 2018 lanceerde de stad Vilvoorde een oproep voor wie een tijdelijk project wil en kon realiseren op de Asiatsite. De stad ontvouwt nu die plannen. Het gebied wordt opengesteld voor elke Vilvoordenaar. 3500 vierkante meter wordt voorbehouden aan de jeugd.

“Er komt een speelbos, bomen en tuinzone van 1400 m². Daarnaast komen er ook moestuinen, maar ook puintuinen om in te ravotten en een overdekte tuinhal. 500 m² werd onthard en de site biedt nog veel potentieel voor ontharden in de toekomst," benadrukt schepen voor milieu en natuur Barbara de Bakker.

Verder zal de Asiatsite ook een zomer lang elk weekend een zomerbar hebben, is het de thuishaven van het muziek- en kunstfestival Horst, komen er vernissages kunstprojecten, jeugdkampen, straattheater, een foodtruckfestival en markten plaatsvinden. De site wordt verlicht met 500 meter lichtslingers. 

“De zomer in Vilvoorde staat altijd garant voor heel wat leuke evenementen, maar met de Zomer van Asiat hebben we er een klepper van formaat bij. Het programma is veelbelovend voor jong en oud en biedt reden genoeg om af te zakken naar de voormalige legerkazerne,” zegt schepen voor cultuur Moad El Boudaati.