Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

 

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Bijna 100 Vilvoordse kinderen krijgen deze paasvakantie een bezoekje van vrijwilligers. Samen met hen krijgen ze de kans om hun Nederlands te oefenen op een speelse manier.

De jeugdkampen en speelpleinen konden door de hoge coronacijfers in Vilvoorde niet doorgaan deze paasvakantie. Ook een aantal activiteiten rond taalstimulering voor kinderen werden geannuleerd. En dat is een slechte zaak voor hun kennis van het Nederlands. Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti (Vooruit): “De leerachterstand die is ontstaan door de coronapandemie is een feit. De verlengde vakantie zorgt ervoor dat kinderen langer thuis zijn en soms weken geen Nederlands spreken. Het taalniveau van het Nederlands gaat achteruit en de kinderen krijgen zo nog meer achterstand op school.”

Het stadsbestuur zorgt er nu samen met een aantal vrijwilligers voor dat zowat 100 Vilvoordse anderstalige kinderen toch hun Nederlands kunnen oefenen. "Vrijwilligers gaan op bezoek bij de leerlingen thuis”, legt Lamarti uit. “Zij maken gedurende 30 minuten een praatje op de stoep en voorzien een taalstimulerende activiteit op voldoende afstand. De vrijwilligers geven ook tips aan ouders zodat zij zelf op leuke manieren Nederlands kunnen oefenen met hun kind."

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!