Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In Vlaams-Brabant meer overlevingskans met covid op intensieve

 

In Vlaams-Brabant meer overlevingskans met covid op intensieve

Er zijn sterke regionale verschillen wat betreft de overlevingskansen bij covid-patiënten op intensieve zorg. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Zo zijn de overlevingskansen in Vlaams-Brabant merkelijk hoger dan in Henegouwen en Luik.

Uit de data van Sciensano, die N-VA opvroeg, blijkt dat in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen in verhouding de minste covid-patiënten op intensieve zorg overleden (28 en 27 procent). In Henegouwen en in Luik was dat de helft meer (42 en 45 procent). Het hogere sterftecijfer is wellicht voor een deel te verklaren doordat in de ene provincie meer mensen wonen met onderliggende aandoeningen als obesitas en hoge bloeddruk dan in de andere. Maar mogelijk kunnen de cijfers ook wijzen op een verschil in kwaliteit van zorg. N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys wil daarom verder onderzoek naar de kwaliteit van de covid-zorg in ons land. Hij wil ook nagaan of we die covid-zorg niet beter concentreren in bepaalde ziekenhuizen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.