diploma_boest_sportclub_zuun.jpeg

Voetbaltrainers Zuun en Groot Dilbeek krijgen diploma Nederlands

vrij 9 dec 2022

Het is voor voetbalclubs in de Vlaamse Rand niet altijd evident om Nederlandstalige trainers te vinden. Daarom kijken de clubs ook naar anderstalige geïnteresseerden. Dat is ook zo bij KV Zuun en VC Groot Dilbeek. Vervolgens bieden ze de anderstalige trainers acht weken lang een praktische opleiding Nederlands voor anderstaligen aan. De geslaagde deelnemers kregen nu hun diploma. 

 

In samenwerking met het CVO Crescendo in Halle kregen de anderstalige voetbaltrainers van KV Zuun elke maandagavond lessen Nederlands. Die bestonden zowel uit theoretische sessies waar de nodige basiswoordenschat en spraakkunst werd aangereikt als uit praktische observatie- en trainingssessies. Na een testtraining aan spelertjes uit de club kregen ze hun diploma. “Voor ons zijn die lessen het derde luik van de sociaal-educatieve werking waarmee we de integratie en binding binnen onze club willen bevorderen, “legt Wouter De Craen, verantwoordelijke van de KV Zuun Academie uit. “Naast onze taal- en voetbalstages voor spelers en de conversatietafels voor ouders hebben we dankzij deze cursussen ook een aanbod voor gemotiveerde trainers die het Nederlands onvoldoende machtig zijn.” 

Bij VC Dilbeek namen niet alleen trainers deel aan de lessen. Ook spelers die op termijn willen doorgroeien naar de rol van trainer volgende de lessen. Alle deelnemers kregen ook een oefenbundel die samen met Voetbal Vlaanderen is ontwikkeld. Die gebruiken ze nu bij de voorbereiding voor hun trainingen.