Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrijwillige Bloedgevers Bever vieren 30ste verjaardag

Vrijwillige Bloedgevers Bever vieren 30ste verjaardag

De Vrijwillige Bloedgevers van Bever bestaan 30 jaar, en da's gisteren goed gevierd met - hoe kan het ook anders - een bloedinzamelingsactie, maar een iets feestelijkere deze keer. In totaal zakten meer dan 300 donoren af naar de nieuwe feestzaal van Bever, die de Vrijwilllige Bloedgevers als éérste mochten gebruiken.

In Bever was het gisteren alle hens aan dek. Dat was te danken aan de Vrijwillige Bloedgevers Bever. Zij proberen ieder jaar op een originele manier volk te lokken. Voor hun 30ste verjaardag deden ze dat met een tractorstoet, en dat heeft geloond. Liefst 311 bloedgevers kwamen langs en dat is uitzonderlijk. Geen enkele gemeente in Vlaanderen geeft namelijk meer bloed.

Dat bleek ook begin januari nog uit een rapport van het Rode Kruis Vlaanderen. Gemiddeld geven er per gemeente 3% van de inwoners bloed, in Bever is dat 11 procent. "Ik weet echt niet wat de formule is. Je moet de mensen goed en warm ontvangen en er een feest van maken. De mensen komen niet enkel om bloed te geven, maar ze komen ook voor een taartje, een pintje, voor iets te drinken, een tas koffie", zegt Phillipe Albert van de Vrijwillige Bloedgevers Bever.