Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werkzaamheden home Jan Van Gysel eindelijk gestart

Werkzaamheden home Jan Van Gysel eindelijk gestart

In Meise zijn de werkzaamheden aan het home Jan Van Gysel in de Krogstraat officieel begonnen. Binnen een jaar kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de vijftien volledig vernieuwde studio’s. De oppositie vreest intussen dat het project peperduur is geworden, omdat het al jaren aansleept.

In het home Jan Van Gysel kunnen mensen die nog zelfstandig kunnen wonen een studio huren via het OCMW Meise. Twee jaar geleden moesten de huurders naar een tijdelijk onderkomen, omdat de renovatie toen al een hele tijd gepland stond. Deze week zijn de werkzaamheden eindelijk begonnen.

Het gebouw wordt gerenoveerd om te voldoen aan de hedendaagse energetische normen. Daarom wordt het volledig gestript, komen er nieuwe ramen, vloerverwarming en nieuwe leidingen. Ook zullen de 15 studio’s volledig heringericht worden en worden sommige vergroot zodat ze rolstoeltoegankelijk zijn. Als er geen obstakels opduiken, zouden de werkzaamheden tegen de zomer van volgend jaar klaar moeten zijn.

Peperduur
De oppositie vreest dat de renovatie van het home Jan Van Gysel de gemeente handenvol geld zal kosten, weet Het Nieuwsblad. Omdat de plannen al jaren aanslepen en er intussen al een vierde projectleider is aangesteld, zal het vooropgestelde 1 miljoen euro wellicht onvoldoende zijn. De zaak wordt binnenkort aangekaart tijdens de gemeenteraad.