De Oester in Oetingen neemt intrek in gloednieuwe school

5 maanden geleden

De Oester in Oetingen heeft zijn intrek genomen in een gloednieuwe school. Die bevindt zich aan de overkant van de oude school. Ook de kleuters van De Bron krijgen een plek in de gebouwen. Twee onderwijsnetten die samen onderdak hebben in eenzelfde gebouw is uniek in Vlaanderen.

In juni 2022 gingen de werken voor de nieuwe school in Oetingen van start. “Onze vorige school was een gezellig gebouw waar je een fijn dorpsgevoel had, maar we voelden de laatste jaren dat het op was”, zegt directrice Nadine Vanbiervliet. “De elektriciteit viel uit, stukken van het plafond vielen naar beneden, maar vooral de speelplaats was veel te klein voor de kinderen. We voelden dat we meer nood hadden aan ruimte. Dat vinden we hier. Overdag komt er veel zonlicht binnen in de klassen, er wordt heel wat groen rondom de speelplaats aangeplant en we hebben een polyvalente ruimte met een tribunetrap. Het is een serieuze verbetering.”

Voor de krokusvakantie werd de oude school officieel overgedragen aan professor Hugo Thienpont. De grote baas van het VUB-fotonicacentrum in Oetingen wil er tegen 2026 een STEAM-academie openen. Ook de kunstacademie en de bibliotheek krijgen tegen dan een plek in de voormalige gerenoveerde schoolgebouwen.