Leerlingen uit de derde graad spelen het Route Europa-spel

Spel 'Route Europa' stoomt jongeren klaar voor Europese verkiezingen

maa 13 mei

Route Europa is een educatief spel dat jongeren voorbereidt om voor het eerst te gaan stemmen bij de Europese verkiezingen van 9 juni. Ze maken kennis met de belangrijkste Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen. Het is een initiatief van Europe Direct Vlaams-Brabant dat mee gepromoot wordt door de provincie Vlaams-Brabant.

Scholen die hun leerlingen willen voorbereiden op de Europese verkiezingen kunnen het spel aanvragen voor hun leerlingen van de derde graad. “Met het spel leren de jongeren over de impact van de EU op hun leven, wat de EU doet op het vlak van klimaat, migratie en buitenlands beleid. Ze krijgen ook voorbeelden van Europese projecten in hun regio. Tijdens de nabespreking komen ze dan te weten hoe de verkiezingen werken en hoe ze kunnen stemmen,” licht gedeputeerde voor Europa Gunther Coppens toe.

Het spel bestaat uit een speldoos, een handleiding en spelkaarten voor maximaal 30 leerlingen. Scholen kunnen de speldoos twee weken gratis ontlenen via de provincie.

Vandaag speelden leerlingen van GO! Kompaz Zaventem het spel. Daarna gingen ze in gesprek gaan met enkele politici. Niemand minder dan voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kwamen langs.

Een verslag zie je in ons nieuws.

Route Europa