Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basketbalploeg voor mensen met fysieke handicap start in Asse

Basketbalploeg voor mensen met fysieke handicap start in Asse

Basketbalclub Asse-Ternat pakt uit met een team dat uitsluitend bestaat uit rolstoelgebruikers.  De ploeg werd vandaag voorgesteld in het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek.  Basketbalclub Asse-Ternat is de eerste in onze regio die mensen met een fysieke handicap verwelkomt.

Het verhaal van deze nieuwe club ontstond in de sportzaal van revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek. Het begon enkele jaren geleden na een reeks van zeven initiatielessen. “En dat smaakte naar meer”, zegt initiatiefnemer Chris Deroo. 

Basketbalclub Asse-Ternat maakte vijf jaar geleden ook al werk van een G-basketbalwerking voor personen met een mentale beperking.  “We waren dan ook zeer verheugd toen één van de spelers met een nieuw aanbod binnen G-sport op de proppen kwam”, vertelt Mark Bogaert, voorzitter van basketbalclub Asse-Ternat. 

Het rolstoelbasketbalteam zal één maal per week recreatief trainen in de sportloods in Asse. De club vond ook een coach voor het team: Michel Cant, de voormalige trainer van de Belgische nationale ploeg rolstoelbasketbal.  Hij is alvast onder de indruk van hun prestaties en enthousiasme.