Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Busschere (Dilbeek) wil sprinten voor de zege in ‘Dwars door Vlaanderen’

De Busschere (Dilbeek) wil sprinten voor de zege in ‘Dwars door Vlaanderen’

Morgen mogen de Vlaamse Ardennen opnieuw het peloton verwelkomen tijdens de wedstrijd ‘Dwars door Vlaanderen’. Jens Debusschere (Lotto Soudal) uit Dilbeek laat weten dat hij in topvorm is en graag voor de zege wil sprinten.

De 70ste editie van deze Europe Tour-wedstrijd is net iets meer dan 200 kilometer lang. Het startsein wordt gegeven in Roeselare, de aankomst ligt in Waregem. Er liggen twaalf hellingen op het parcours waaronder de Nieuwe en Oude Kwaremont en de Paterberg. De  Nokereberg is de laatste helling van de dag, nadien moeten de renners nog 7,9 kilometer afleggen tot de eindstreep in Waregem.

En die eindsprint ziet Belgisch kampioen Jens Debusschere uit Dilbeek helemaal zitten. “Sinds Tirreno-Adriatico verkeer ik in topconditie en dat geeft uiteraard vertrouwen voor de komende wedstrijden. Afgelopen weekend heb ik getraind op het parcours van Dwars door Vlaanderen. Dat gaf een goed gevoel. Ik hoop dat ik de komende weken verder de vruchten kan plukken van de topvorm waarin ik verkeer”, aldus De Busschere. Vorig jaar eindigde hij zesde in ‘Dwars door Vlaanderen’