Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Franse eersteklasser Montpellier scout jeugd in Kraainem

Franse eersteklasser Montpellier scout jeugd in Kraainem

Vorige week zondag was er op de voetbalterreinen van Kraainem een selectiedag voor voetballers tussen 11 en 18 jaar. Niet zomaar een selectiedag. Een scout van de Franse eersteklasser Montpellier ging er op zoek naar de beste spelers. Zij maken kans om opgeleid te worden de club.

Eersteklasser Montpellier is een club die bekend staat om zijn sterke jeugdopleiding. Vorig jaar won de club nog de titel bij de U19. Er zakten dan ook spelers vanuit heel België af naar de selectiedag in Kraainem. Er kwam zelfs een jongen uit Zwitserland. En uiteraard waagden de spelertjes van Kraainem zelf zich ook aan de uitdaging.

“Ik probeer op te vallen in de duels, die verlies ik niet zomaar,” zegt speler Mohamed. Remy gaat voetballen zoals hij dat altijd doet: “Ik ga gewoon mijn spel spelen en proberen om niks te veranderen tegenover de andere spelers.”

Mentaliteit
Montpellier is een club die niet de financiële middelen heeft zoals PSG en Monaco. En dus moet de club op andere manieren spelers binnenhalen. Via de jeugd dus. De mentaliteit van de jongere is daarbij minstens even belangrijk als het fysieke spel, legt scout en sportief directeur van Kraainem Guy Brackman uit: “De mentaliteit is één van de criteria die het meest bepalend zullen zijn. Natuurlijk kan je ook niet kijken naast de fysieke en technische kwaliteiten van de spelers.”

De spelers die vorige week in Kraainem geselecteerd werden, moeten nog door een tweede selectieronde geraken en daarna nog door een schiftingsronde in Montpellier.