Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVW Zaventem moet zich voor degradatie verantwoorden bij gemeente

KVW Zaventem moet zich voor degradatie verantwoorden bij gemeente

Voetbalclub KVW Zaventem moet zich binnenkort verantwoorden bij het gemeentebestuur. Die wil weten waarom de club na amper één seizoen in tweede klasse er al de brui aan geeft. 

De gemeente, die eigenaar is van het stadion, investeerde begin dit seizoen 600.000 euro in het stadion van Zaventem. Maar die investering lijkt nu een maat voor niets te zijn geweest. Zaventem zakt na amper één seizoen vrijwillig naar derde klasse. Volgens de club is tweede klasse financieel niet leefbaar.

We zijn teleurgesteld

“We zijn teleurgesteld. Vorig seizoen speelden we voortdurend op de eerste plaats. De club promoveerde dan naar tweede klasse. Dan moet zo’n club ook zorgen dat er voldoende geld is om de nodige investeringen te doen”, zegt Erik Rennen, schepen van Sport.

Het gemeentebestuur van Zaventem wil nu dat het clubbestuur zich komt verantwoorden tijdens een zitting van de commissie sport. “Daar zullen we bekijken of er iets fout is gelopen. Het lijkt me normaal dat als een gemeente zwaar geïnvesteerd heeft dan ook uitleg krijgt”, aldus gemeenteraadslid Mark Vanlombeek.