gooiksepijlvanpoppel.jpg

Van Poppel wint Gooikse Pijl

zon 20 sep 2020

Danny Van Poppel heeft zondag de Gooikse Pijl gewonnen. De renner van Circus Wanty-Gobert klopte de sprint Gerben Thyssen en Arvid De Kleijn.

De 17e editie van de Gooikse Pijl kreeg met Zdenek Stybar van Deceuninck Quick-Step en Philippe Gilbert van Lotto Soudal een aantal toppers aan de start. Ook een delegatie van het Nederlandse Team Jumbo-Visma was van de partij.

In de tweede ronde reden vijf renners weg van het peloton. Onder hen Thimo Willems uit Zemst. Alpecin Fenix leidde de achtervolging voor z’n kopman en Belgisch kampioen Tim Merlier. De kopgroep kreeg een voorsprong van maximaal drie minuten. Op 50 kilometer van de streep werd de kopgroep ingerekend. Wat later reden uit een grote groep Gilbert en Van Lerberghe weg. Op 5 kilometer van de meet had het duo een voorsprong van 30 seconden. Maar dat bleek niet genoeg. Op 150 meter van de finish werden ze ingerekend. Danny Van Poppel van Circus Wanty-Gobert, zoon van Jean-Paul Van Poppel, won de sprint voor Gerben Thyssen en Arvid De Kleijn.

Een verslag zie je maandag in ons nieuws.