Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verschillende delegaties Special Olympics trainen in onze regio

Verschillende delegaties Special Olympics trainen in onze regio

Zaterdag starten in Antwerpen de Special Olympics, dat zijn de Europese Olympische spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ondertussen zijn de delegaties van de verschillende landen in ons land aangekomen. De Oekraïense delegatie verblijft in Ternat. De vrouwenvoetbalploeg speelde er vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de Belgische mannenploeg.

De jongens van coach Walter Tielemans bereiden zich al een jaar voor op de Special Olympics. Ze trainen twee keer per week en het enthousiasme is groot.  “Ze wanen zich Anderlechtspelers,  Nu als Rode Duivel mogen aantreden is voor hen het summum", zegt Walter.

Deze sterren hebben een verstandelijke beperking. Om te mogen deelnemen mag het IQ niet hoger liggen dan 75.  Dat gaat van mongolisme over autisme tot kinderen met een leerstoornis.  Kortom, een heel breed spectrum.  Maar de volgende dagen hebben ze allemaal hetzelfde doel : winnen ! En sommige deelnemers hopen stiekem dat er op het einde van de Special Olympics ook wat champagne kan gekraakt worden.