Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wedstrijd van de laatste kans voor Asse-Lennik

Wedstrijd van de laatste kans voor Asse-Lennik

Vanavond wordt het de wedstrijd van de waarheid voor volleybalclub Asse-Lennik. In het Molenbos moeten de Pajotten winnen van Roelseare willen ze alsnog de landstitel in de wacht slepen.

Na een alweer felbevochten wedstrijd verloor Asse-Lennik vorige woensdag met 3-1 van Roeselare. In de tussenstand voor de titel staat Roeselare 2-1 voor. Wie drie wedstrijden wint, is kampioen. Dus als Roeselare vanavond in het Molenbos wint, is de titel een feit. De West-Vlamingen wonnen ook al de titel in 89, 2000, 2005, 2006, 2007, 2010, 2013 en 2014.

De bekerwinnaar droomt van eerste landstitel

“Roeselare kampioen? Over mijn lijk!”, reageerde Robin Overbeeke laconiek op Sporza na de nederlaag vorige woensdag. “Deze partij was een gemiste kans. In set 2 en 4 zat er veel meer in”, aldus de volleybalspeler van het jaar.

De bekerwinnaar heeft dus duidelijk de droom van een eerste landstitel nog lang niet opgeborgen en zal er vanavond dan ook alles aan doen om de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen. Ook na de eerste finaleoverwinning van Roeselare nam Asse-Lennik vorige zaterdag in eigen huis revanche met een 3-2 zege.

De wedstrijd bijwonen lukt niet meer. Want het Molenbos is volledig uitverkocht. Maar je kan de wedstrijd wel vanaf 20u25 live volgen op Sporza op het kanaal van Ketnet.