samn.jpg

Leeuwse meerderheidspartij cd&v 'SAM&N' met twee oppositiepartijen naar de kiezer

woe 8 nov

Opvallend verkiezingsnieuws uit Sint-Pieters-Leeuw. Daar bundelt meerderheidspartij cd&v de krachten met Open VLD en Vooruit om met één lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Onder de naam ‘SAM&N’ willen ze de Leeuwenaar een inspirerend en inclusief project voorleggen dat de veelzijdigheid en troeven van de gemeente weerspiegelt. “Ondanks de vele investeringen van de voorbije jaren merken we dat niet alle Leeuwenaren bereikt worden met ons aanbod,” zegt voorzitter van cd&v Sint-Pieters-Leeuw Wouter De Craen.

De drie Leeuwense centrumpartijen cd&v, Open VLD en Vooruit vonden een gemeenschappelijke basis om mee aan de slag te gaan op één lijst. Investeren in samenleven, welzijn, onderwijs, integratie, veiligheid en betaalbaar wonen zijn belangrijke speerpunten.

“Sint-Pieters-Leeuw is een zeer diverse gemeente. Dat is een troef die we te weinig uitspelen. De demografische en sociale verschillen tussen de verscheidene delen van onze gemeente brengen echter ook complexe uitdagingen met zich mee. Wij willen werken aan een toegankelijk beleid dat inspeelt op de noden van alle inwoners. Een bruisend verenigingsleven en een bloeiende lokale economie zijn daarbij belangrijk. Door de krachten te bundelen willen we onze inwoners een mooi perspectief bieden,” zegt voorzitter van Open VLD-Sint-Pieters-Leeuw Jean-Jacques Walravens.

“Met SAM&N willen we ook armoede uit onze gemeente bannen,” voegt Guy Jonville, voorzitter van Vooruit Sint-Pieters-Leeuw toe. “Helaas scoren we op verschillende indicatoren boven het Vlaamse gemiddelde. Daar willen we iets aan doen.” De lijst biedt plaats aan ervaren lokale gezichten en jonge talenten. In ons nieuws laten we schepen Bart Keymolen van cd&v aan het woord over de keuze van zijn meerderheidspartij om samen met twee oppositiepartijen naar de kiezer te trekken. 

Ook coalitiepartner N-VA heeft geen problemen met de gezamenlijke lijst. "Ik kan dit soort initiatieven voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw alleen maar kan toejuichen", zegt burgemeester Jan Desmeth. "Het is aan de kiezer is om volgend jaar te beslissen welk pad de gemeente zal bewandelen."