Halle-Gooik blijft vechten in Champions League Futsal

vrij 11 okt 2019

In sporthal De Bres in Halle is gisteren de tweede van drie speeldagen afgewerkt in de Main Round van de Champions League Futsal. Halle-Gooik nam het op tegen Kherson, de kampioen van Oekraïne. Doel van Halle-Gooik is om door te stoten naar de volgende ronde. Dat kan, als het team in de poule van vier bij de eerste drie eindigt.

 

Halle-Gooik won woensdag zijn eerste partij met 5-1 van Araz uit Azerbeidjan en dus kwamen de Pajotten met vertrouwen aan de aftrap. Toch werd de tegenstander niet onderschat, want de Oekraïense kampioen hield woensdag het grote Benfica in bedwang, met een 1-1 gelijkspel tot gevolg.

De eerste minuten deed Halle-Gooik het goed, maar de Oekraïners kwamen snel op dreef. Gevolg: 0-2 na de eerste helft. “Het is elke keer onze eigen fout,” weet manager Lieven Baert van Halle-Gooik. “We worden zelden uitgespeeld, maar op dit niveau mag je geen fouten maken. Dan betaal je die cash.”

Vliegende keeper
In de tweede helft ging Kherson op hetzelfde elan door. De Pajotten lieten het hoofd niet hangen, kregen hier en daar een kans en speelden zelfs met een vliegende keeper. Maar het mocht niet baten. De Oekraïners wonnen de wedstrijd met 3-6.

Door de gang van zaken is Halle-Gooik wel zeker van minimaal de derde plaats en dus is de kwalificatie voor de volgende ronde binnen. Zaterdag speelt het tegen topclub Benfica. “Laat ons daar een risico nemen en open voetballen,” aldus manager Baert. “Als we daar verliezen, dan is dat maar zo.”