speelgoed_kinderen.jpg

Doek valt voor Mippie en Moppie 5 en 6: "Vergunning definitief geschorst"

maa 27 feb

De vestigingen Mippie en Moppie 5 en 6 moeten definitief de deuren sluiten. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Over deze laatste kinderdagverblijven van de koepel Mippie en Moppie was nog geen duidelijkheid, omdat de uitbaatster bezwaar tegen de schorsing indiende. Het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) hakte vandaag de knoop door, schrijft de krant.

 

De bal ging aan het rollen bij Mippie en Moppie toen de vestiging in Keerbergen begin november met hoogdringendheid werd geschorst. Na bijkomend onderzoek werden ook andere kinderdagverblijven van de koepel gesloten. De vergunningen van Mippie en Moppie 5 en 5, die in Hofstade en Zemst gevestigd zijn, werden op 21 november geschorst. Maar de uitbaatster diende een bezwaar in en werd daarin gevolgd door de Adviescommissie. Daardoor kwam het dossier op tafel van Vlaams minister Crevits terecht. De crèches werden alvast voorlopig tot 28 februari geschorst.

Minister Crevits maakt de sluiting nu finaal. Vanaf 1 maart mogen de twee kinderdagverblijven niet meer openen. Zowel de gemeente Zemst als de betrokken ouders zijn intussen op de hoogte gebracht, weet Het Nieuwsblad.