sterea_zaventem2.jpg

Stereaproject in hippodroom Sterrebeek krijgt concrete vorm

vrij 9 okt 2015

Vandaag is in Sterrebeek het Sterea-project officieel voorgesteld. Op de site van de voormalige hippodroom komen meer dan 200 wooneenheden, een hotel en een golfclub. Over vijf jaar moet het hele project er staan.

In 1998 waagden duizenden mensen zich nog aan een gokje op één van de paarden in de hippodroom van Sterrebeek, maar in 2001 ging de boel failliet. De hippodroom stond jarenlang te verloederen, maar nu is er een nieuw project. “65 van de 75 ha wordt ingekleurd als groene zone waarin een golfterrein geïntegreerd wordt.  4 hectaren van de site wordt voorbehouden voor waterpartijen die zowel visueel als praktisch naar waterhuishouding heel belangrijk zijn. Voorts komen er 218 wooneenheden, waaronder ook een aantal assistentiewoningen, een hotel en een ondersteunend kantoor”, vertelt projectleidster Petra Noë.

Projectontwikkelaar Sterea kocht de hippodroom in 2004, maar de realisatie van het project liet tien jaar op zich wachten. “De bestemmingswijzigingen waren niet eenvoudig. Dit was vroeger recreatiegebied, nu dus woongebied. Ook moesten we landbouwgebied omzetten in recreatiegebied om die golfterreinen mogelijk te maken. Dat is een heel complexe negotiatie geweest”, aldus Eric Van Rompuy, schepen van Ruimtelijke Ordening.

Intussen is de aanleg van het golfclubhuis- en terrein van start gegaan. Die zouden in 2017 samen met de eerste woningen klaar moeten zijn. Over vijf jaar moet het hele project een feit zijn.