uplace.jpg

Bart Verhaeghe schrijft brief aan parlementsleden

don 21 mei 2015

Bart Verhaeghe, de grote man achter het Machelse winkel- en belevingscomplex Uplace, heeft de parlementsleden van de meerderheid een brief geschreven. Daarin beweert hij dat het aantal bezwaarschriften tegen de ruimtelijke plannen ‘zeer beperkt’ is en benadrukt hij het belang van Uplace als economische motor.

 

Aantal bewaarschriften 'zeer beperkt'

Afgelopen maandag liep het openbaar onderzoek rond het nieuwe Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan van Uplace af. Tot dan mochten er bezwaarschriften worden ingediend. De stad Vilvoorde had al aangekondigd opnieuw bezwaar in te dienen, nadat vier verkeersexperts de mobiliteitsstudie van Antea onderuit hadden gehaald. Volgens Unizo hebben ongeveer tien andere steden en gemeenten hetzelfde gedaan.

Verhaeghe minimaliseert het aantal bezwaarschriften in zijn brief aan de parlementsleden. ‘We vernamen via de gemeente Machelen dat voor de reconversiezone Vilvoorde-Machelen, met daarin Uplace, een beperkt aantal bezwaren werd ingediend, ondanks de sterke mediatisering en de mobilisatie door de oppositie.’

Volgens Verhaeghe heeft geen enkele bewoner uit Machelen zelf een bezwaar ingediend. Een vergelijking met het Oosterweeldossier, waar meer dan 17.000 bezwaarschriften waren, gaat volgens de topman van Uplace dan ook helemaal niet op.

Economische motor voor de regio

Ten slotte benadrukt Verhaeghe het economische belang van zijn project. Hij beschouwt het winkel-, belevings- en kantorencomplex als een economische motor voor de regio. Verhaeghe sluit zijn brief af met een opmerkelijk dankwoordje aan de meerderheidspartijen: ‘We appreciëren dat uw partij en de andere regeringspartijen altijd bewezen hebben dat ze een betrouwbare en loyale partner zijn in de uitvoering van het beslist beleid’.

SP.A-parlementslid Katia Segers reageerde geprikkeld op twitter: ‘Beslist beleid? Moeten we dan toch geloven dat er een geheime deal bestaat tussen de Vlaamse regering en Uplace?