vilvoorde_1.jpg

'Niet kibbelen, maar samen vechten voor handelskern Vilvoorde'

vrij 22 dec 2017

Vilvoorde vindt de openlijke ruzie tussen coalitiegenoten Open VLD en sp.a beneden alle peil en roert zich in het debat: “dat het stadsbestuur ruzie maakt op de kap van onze lokale handelaars is ronduit schandalig,” zegt fractieleider Peter Van Kemseke.

 


Burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigde gisteren dat hij ‘tot tweemaal toe’ contact had over Uplace light, maar benadrukt dat hij daar niet het initiatief voor nam. Ook zei hij dat schepen Jo De Ro (Open VLD) telkens op de hoogte was van de contacten rond het shoppingcenter. De Ro ontkent dat echter en wil zo snel mogelijk duidelijkheid in het dossier.

“Een van de twee liegt,” zegt CD&V. De partij wil zo snel mogelijk duidelijkheid en openheid over de zaak. “Er staat zoveel op het spel voor Vilvoorde. Ik roep beide partijen dan ook op om te stoppen met kibbelen en samen te vechten voor de heropleving van de handelskern,” aldus Van Kemseke.

In Machelen vindt schepen Marco Vanberckmoes (Groen) het een foute zaak dat het gemeentebestuur deelnam aan gesprekken rond Uplace light. Vanberckmoes vindt dat de gemeente neutraal moet blijven en kaart de zaak aan in het volgende college.