uplace_finaal_plein.jpg

Uplace wordt niet begraven, zeggen Schauvliege en Bourgeois

woe 6 jul 2016

In het Vlaams parlement heeft minister van Omgeving Schauvliege laten weten dat ze niet van plan is om een streep te trekken onder Uplace. 

Minister Schauvliege (CD&V) verwijst naar de geldende regels en procedures en op basis daarvan heeft Uplace het recht om een nieuwe aanvraag in te dienen. Eerder zei ook al Vlaams-Minister president Geert Bourgeois (N-VA) dat de vernietiging geen eindpunt is voor Uplace. Als Uplace dus een nieuwe aanvraag zal indienen zal die opnieuw op een correcte en objectieve manier beoordeeld worden.

In het nieuws op RINGtv hekelde Bourgeois ook de ‘hypocrisie’ van oppositiepartijen Sp.a en Groen. “In Brussel keurt de Sp.a NEO goed, dat is het grootste shoppingcenter van de Benelux dat gebouwd wordt vlakbij de ring. Dockx, op 5 km van Machelen, heeft Groen mee ondersteund. Maar een partij die voortdurend de VLaamse regering aanvalt omdat die kiest voor rechtszekerheid, maar intussen zelf meewerkt aan andere grote shoppingcentra, verliest volgens mij elke geloofwaardigheid”, aldus Bourgeois.