keperke_mullebos.jpg

Leerlingen 't Keperke planten bomen voor het nieuwe Mullebos

vrij 3 maa 2023

In Dilbeek hebben leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool ’t Keperke vandaag bomen geplant voor de realisatie van het Mullebos. Dat is een nieuwe natuur- en recreatieruimte met onder andere een uitkijkpunt, een picknick-plek, een speelveld, een zone met gracht en een bos.

 

In 2019 kreeg Dilbeek de kans om een aantal percelen grond aan te kopen die het potentieel hebben om een waardevolle ecologische bestemming te krijgen. De gemeente kon met de steun van het Agentschap Natuur en Bos overgaan tot de aankoop, op voorwaarde dat er een bos ontwikkeld zou worden. Het project bestaat uit twee deelgebieden in het zuidoosten van het Dilbeek, op zo’n 800 meter van de Sint-Annakapel in Sint-Anna-Pede.

Intussen zijn er al een aantal stappen gezet voor de realisatie van het natuur- en recreatiedomein. Zo kreeg het domein de naam Mullebos, wat verwijst naar de vroegere vierkantshoeve Hof ter Mullen, waar de aangrenzende Hof ter Mullenstraat vervolgens naar vernoemd is. Vandaag plantten leerlingen van ’t Keperke bomen in het bos. Tegen 2026 moet het hele project klaar zijn.