Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

“Zonder Anderlecht, geen Eurostadion”, zegt Vanhengel

“Zonder Anderlecht, geen Eurostadion”, zegt Vanhengel

Minister Vanhengel van het Brussels Gewest ontkent dat de onderhandelingen over het nieuwe Eurostadion zijn opgeblazen. Dat bericht stond vanmorgen in Het Laatste Nieuws. Anderlecht en Ghelamco hebben naar verluidt wel een meningsverschil over de huurprijs van het stadion. Die is volgens Anderlecht te hoog. “Maar als paarwsit afhaakt, komt het stadion en ook Euro 2020 er niet”, aldus Vanhengel.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou Anderlecht gisteren via een aangetekend schrijven hebben laten weten niet meer te willen verder werken aan het Eurostadion. Maar dat zou een bijzondere dikke streep zijn door de rekening van Brussel en Ghelamco. Dat heeft minister Guy Vanhengel vanmiddag herhaald in het Brussels parlement. “De aanwezigheid van een thuisclub is een onmisbaar onderdeel voor de financiële haalbaarheid van het project. Zonder thuisclub geen stadion, ook geen Euro 2020.”, aldus Vanhengel. Hij beklemtoonde ook dat het dossier in een cruciale fase zit. “Het is erop of eronder. Mocht dit project sneuvelen zou dit voor ons land en voor alle partners een gemiste kans zijn die ons opnieuw een decennium terug in de tijd plaatst”, aldus Vanhengel. 

Maar zowel Brussels schepen van Sport Alain Courtois als Ghelamco ontkennen dat Anderlecht de onderhandelingen heeft opgeblazen. Ghelamco verwacht tegen eind deze maand zelfs een akkoord met paarswit. Wel vindt de eersteklasser de huurprijs te hoog. Maar Vanhengel zette vanmiddag in het Brussels parlement paarswit het mes op de keel : “Voor hen die de neiging zouden hebben om toch met dynamiet te willen spelen geef ik volgende waarschuwing mee: er zijn geen andere bruggen meer dan deze die thans door de overheden zijn aangereikt! ”, aldus Vanhengel