Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brouwerij 3 Fonteinen gaat fors uitbreiden

Brouwerij 3 Fonteinen gaat fors uitbreiden

In de Beerselse deelgemeente Lot gaat brouwerij 3 Fonteinen de komende jaren fors uitbreiden. Er komt een tweede brouwerij, naast die van Beersel, in Lot en daar zal ook plaats zijn voor een lambik-o-droom, waar bezoekers van over de hele wereld zullen terechtkunnen. In totaal investeert de brouwerij de komende jaren maar liefst 25 miljoen euro.

Aan de Molenstraat in Lot zal de beschikbare ruimte verdubbelen naar 12.000 vierkante meter. In Lot komen naast een nieuwe brouwerij ook een nieuwe vatenruimte en een logistieke hal. En in de lambik-o-droom, een belevingsruimte, worden bezoekers en geuze- en lambikliefhebbers van over de hele wereld verwacht.

Door de uitbreiding zal brouwerij 3 Fonteinen meer bier op de markt kunnen brengen, maar de brouwerij benadrukt dat het dat op een artisanale manier wil blijven doen. Naast de gebouwen zal er ook plaats zijn voor een park en een boomgaard voor kriekelaars. Bedoeling is om zelf krieken te kweken voor het kriekenbier.

Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken eind volgend jaar starten. Tegen het najaar 2022 moet het nieuwe biercomplex klaar zijn.