Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dan toch buitenschoolse activiteiten voor kinderen in Hoeilaart: "Wel enkel in schoolbubbels”

 

Dan toch buitenschoolse activiteiten voor kinderen in Hoeilaart: "Wel enkel in schoolbubbels”

In Hoeilaart mogen kinderen jonger dan 12 jaar dan toch deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Maar het moet wel binnen schoolbubbels.

Dinsdag besliste het gemeentebestuur om de activiteiten van onder meer sportclubs en jeugdverenigingen te schrappen voor lagereschoolkinderen, omdat er veel besmettingen zijn.  De gemeente past die maatregel nu aan. omwille van de vele coronabesmettingen. Maar de gemeente past de maatregel nu aan “Het gemeentebestuur versoepelt de beslissing van gisteren en laat buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar toe, zowel binnen als buiten, op voorwaarde dat de kinderen binnen hun schoolbubbel blijven”, klinkt het. “Sportclubs, jeugdbewegingen, de muziekacademie en andere organisatoren van naschoolse activiteiten kunnen er dus zelf voor kiezen om hun activiteiten zodanig te organiseren dat de kinderen binnen hun schoolbubbel blijven, of om hun activiteiten tijdelijk niet te laten doorgaan. Belangrijk is dat de kinderen van de twee Hoeilaartse scholen niet met elkaar en met andere kinderen vermengd geraken. Dat geldt ook voor verjaardagsfeestjes en andere samenkomsten.” De maatregel wordt op 1 oktober geëvalueerd.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.