Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Den Hospice' wordt afgebroken voor nieuwbouw kinderdagverblijf

'Den Hospice' wordt afgebroken voor nieuwbouw kinderdagverblijf

Over een maand beginnen in Hoeilaart de afbraakwerkzaamheden van het oude rusthuis. ‘Den hospice’, zoals het pand in de volksmond wordt genoemd, moet plaats ruimen voor een nieuw kinderdagverblijf.

Het oude rusthuis op de woonzorgsite Den Dumberg werd gebouwd in 1882 door de Liefdadigheidskring van Hoeilaart. In de loop der jaren werd het meermaals gerenoveerd, waardoor de historische waarde van het gebouw verloren ging. Een nieuwe verbouwing om het pand aan te passen aan de hedendaagse zorgnoden en vereisten bleek niet meer realistisch.

Timing
Vanaf 13 mei wordt het gebouw binnenin leeggemaakt. De verbinding met het huidige woonzorgcentrum wordt afgebroken, en de toegangsweg naar het woonzorgcentrum wordt al aangepast in functie van de geplande werkzaamheden voor de nieuwbouw.

Vanaf 3 juni gaat het oude hoofdgebouw onder de sloophamer. De ingewerkte steen die in de inkomportiek de oprichting van de Liefdadigheidskring in de kijker zette, wordt bewaard en zal achteraf in de nieuwe infrastructuur een plaats krijgen.

Als de afbraakwerken verlopen zoals gepland, zullen ze bij het begin van de zomervakantie achter de rug zijn. De aannemer voor de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf wordt binnenkort aangesteld. De precieze startdatum van de bouwwerken is momenteel nog niet gekend.