woutvanaert.png

Kampenhouts koersfotograaf opnieuw bekroond

don 28 maa 2019

Kristof Ramon uit Kampenhout wint opnieuw de prestigieuze Nikon Press Photo Award in de categorie sport met één van zijn wielerfoto’s. Met dank aan een op Toscaanse wegen volledig suf gereden Wout Van Aert.

De persfotograaf wist de jury te overtuigen met ‘Jesus Wout’, een sprekend beeld van Wout Van Aert die uitgeput en als het ware als een kruis op de grond ligt na de finish in de legendarische stof-en-steenklassieker Strade Bianche. Van Aert werd hier onlangs bij zijn eerste deelname knap derde. Volgens de vakjury brengt de foto van Kristof Ramon “het heroïsche aspect van de sport helemaal tot uiting. Enkel de benen van de toeschouwers zijn zichtbaar, waardoor het lijkt dat je zelf in de kring staat.”

Wielerfotograaf Kristof Ramon won de Nikon Sport Photo Award al eerder, in 2014 en 2015. De Kampenhoutenaar zit intussen bijna tien jaar in het vak.

De Nikon Press Photo Awards bekronen de mooiste of origineelste persfoto’s van in België of het Groothertogdom Luxemburg verblijvende persfotografen. Het zijn de enige officiële prijzen voor persfotografie in ons land. Dit jaar werden er 719 foto’s ingezonden door 88 persfotografen.