Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kamperende ouders aan scholen in Alsemberg en Halle

Kamperende ouders aan scholen in Alsemberg en Halle

In de Beerselse deelgemeente Alsemberg is het weer kamperen aan de schoolpoorten voor het secundair onderwijs in Sint-Victor. Ook de voorbije jaren was dat al het geval. Intussen zijn ook aan de schoolpoort van het Heilig Hart& College in Halle kamperende ouders opgedoken. De inschrijvingen voor het eerste jaar van alle secundaire scholen in Halle en in Alsemberg starten op 27 april. In tegenstelling tot het lager onderwijs wordt voor het secundair niet gewerkt met een online centraal aanmeldingssysteem. 

De wachtende ouders in Alsemberg worden wel binnengelaten in de turnzaal. Er zijn momenteel al ongeveer 50 ouders komen opdagen om hun kind in te schrijven. De inschrijvingen starten pas vrijdag om 8u. Er wordt gewerkt met een lijst met een deurwaarder. Iedere ouder betaalt 7 euro.

Intussen dringt de stad Halle er op aan om extra middelen vrij te maken. Enkel op die manier kan het capaciteitstekort worden weggewerkt, zo luidt het. De stad Halle en de betrokken scholen drongen er reeds meermaals bij de Vlaamse overheid op aan om extra middelen vrij te maken. Of Halle in aanmerking komt voor capaciteitsuitbreiding, zal de Vlaamse overheid in het najaar beslissen op basis van de capaciteitsmonitor die momenteel in het secundair onderwijs wordt uitgevoerd.

Voor het basisonderwijs zijn de stad Halle en de Halse scholen er intussen in geslaagd om voldoende capaciteit te creëren. Nu moet dus eenzelfde inspanning worden geleverd voor het secundair onderwijs.