Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kinderen ontdekken beroep van ouders bij Siemens in Huizingen

 

Kinderen ontdekken beroep van ouders bij Siemens in Huizingen

Vandaag vindt in Huizingen de tiende editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van zijn werknemers. 30 kinderen van werknemers maakten kennis met het vak van hun ouders. Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap.

Ontsnappen uit een escape room met de nodige technologische hulpmiddelen of op schattenjacht gaan met behulp van slimme verkeerscamera's, het zijn maar enkele van de opdrachten die 30 kinderen moesten uitvoeren in de gebouwen Siemens in Huizingen. “Werknemers zijn hier dagelijks in de weer met hoogtechnologische toepassingen zoals slimme verkeerslichten, de fabriek van de toekomst en de inrichting van de slimme steden”, zegt Katriek Valkiers van Siemens. “Hun kinderen zijn vaak niet vertrouwd met de werkomgeving. Met deze dag willen we daar verandering in brengen.”

De dag werd Little Innovators gedoopt. “Door hen zo vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs hopen we jongeren en kinderen warm te maken om de ingenieurs van de toekomst te worden”, aldus Valkiers.
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.