Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

LIEDEKERKE: "Bittere pil voor N-VA"

LIEDEKERKE: "Bittere pil voor N-VA"

In Liedekerke sloten CD&V en sp.a gisteren een akkoord om samen verder te gaan. Maar mogelijk is er in de meerderheid ook nog plaats voor Open VLD. N-VA, dat het grootste aantal zetels heeft in de gemeenteraad, wordt opnieuw aan de kant gezet.

Liedekerke krijgt een nieuwe burgemeester en dat wordt naar alle waarschijnlijkheid CD&V-lijsttrekker Steven Van Linthout. Zijn partij CD&V en sp.a hebben samen een nipte meerderheid van 12 op 23 zetels. Volgens Van Linthout is het niet uitgesloten dat er nog met Open VLD gesproken wordt. De 2 zetels van de liberalen zouden een ruimere meerderheid kunnen opleveren.

De grootste Liedekerkse partij, N-VA, wordt in elk geval opnieuw naar de oppositiebanken gestuurd. Lijsttrekker Berdien Van Den Abeele behaalde wel de meeste voorkeursstemmen in de gemeente. “Het is bitter”, reageert Van Den Abeele. “Je wordt de grootste partij in Liedekerke, altijd een CD&V-bastion geweest. Je hebt het hoogste aantal voorkeursstemmen. En toch zit men met u niet aan tafel.”