Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vilvoorde voert verstrengde maatregelen versneld in

Vilvoorde voert verstrengde maatregelen versneld in

De stad Vilvoorde voert de verstrengde maatregelen die de Vlaamse overheid gisteren aankondigde versneld in. Normaal worden die vrijdag om 18 uur van kracht, maar volgens de Zennestad is er geen tijd te verliezen. Vilvoorde verstrengt ook de avondklok.

Onder meer zwembaden, fitnesscentra en cultuurcentra moeten van de Vlaamse overheide vanaf vrijdag de deuren sluiten. Ook heel wat jeugd- en sportactiviteiten worden aan banden gelegd. In Vilvoorde worden die maatregelen versneld ingevoerd. “Het is belangrijk om nu eenduidige maatregelen te hebben. Anders verliezen we veel tijd", zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a) in Het Nieuwsblad. "Nu de fitnesscentra in Brussel al gesloten zijn, komen mensen fitnessen in Vilvoorde of andere randgemeenten. We zijn dus verplicht om de verstrengingen versneld in te voeren."

Verder verstrengt de stad Vilvoorde ook de avondklok. Net als in Brussel mag je je in Vilvoorde de komende weken tussen 22 uur en 6 uur niet meer op straat begeven. Ook sluit de Zennestad verschillende speelzones en speeltuinen en raadt het woonzorgcentra af om externe mantelzorgers te laten overnachten. "Elke burger moet nu inzien dat in je kot blijven nog altijd de beste optie is. Als men nu geen beslissingen neemt, zal het virus beslissen", aldus Bonte.