kasteel_ter_ham_steenokkerzeel.jpg

Woonzorggroep neemt intrek in kasteel Steenokkerzeel

din 18 nov 2014

Het Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel wordt de nieuwe thuisbasis voor het expertise- en opleidingscentrum Optimum C van de woonzorggroep Soprimat. Op het domein komen ook 20 luxueuze assistentiewoningen. Op die manier komt er na jarenlange leegstand opnieuw een invulling voor het kasteel.

Soprimat kreeg vandaag officieel de indrukwekkende, smeedijzeren sleutel in handen van het Kasteel Ter Ham.  Het kasteel is al ettelijke jaren in het bezit van de Vlaamse overheid  dat het destijds inrichtte als congres- en crisiscentrum. “Het kasteel was nogal ver van Brussel en is daardoor in onbruik geraakt.  En toen hebben we besloten om er mee op de markt te gaan.  Het is natuurlijk heel moeilijk om hier een bestemming voor te vinden.  Pas na overleg met de gemeente Steenokkerzeel kwamen er nieuwe mogelijkheden en werd duidelijk wat er veranderd mocht worden”, vertelt Frank Geets van het Vlaams Agentschap Facilitair Bedrijf.

De Vlaamse overheid sloot nu een erfpachtovereenkomst met Soprimat en zo wordt de woonzorggroep de nieuwe kasteelheer.  “Dit kasteel zullen we gebruiken voor Optimum C.  Dat is het zorginstituut van Soprimat dat hier zowel opleidingen zal geven voor de eigen medewerkers als de zorgsector in het algemeen.  De oude stallingen gaan we ombouwen tot 20 luxueuze assistentiewoningen”, verduidelijkt  Michel Vanstallen, afgevaardigd bestuurder bij Soprimat. 

Park blijft toegankelijk

Het park met de vijvers wordt nog door de Vlaamse overheid opgesmukt en zal toegankelijk blijven voor het grote publiek. Het gemeentebestuur van Steenokkerzeel reageert tevreden dat het kasteel eindelijk een bestemming heeft gekregen die bovendien een meerwaarde betekent voor het dorp.