uplace.jpg

Motie tegen Uplace haalt het niet in Londerzeel

woe 25 feb 2015

Ook Londerzeel debatteerde gisteravond in de gemeenteraad over Uplace. Maar een protestmotie, die werd ingediend door de meerderheidspartijen CD&V en S.pa-Groen, haalde geen meerderheid.

In de motie werd verwezen naar de negatieve gevolgen van het winkelcomplex voor het economisch weefsel van Londerzeel. “Als onze dorpen niet meer ondersteund kunnen worden door de middenstand lopen ze leeg. Ook de gevolgen op het vlak van de mobiliteit zullen voor Londerzeel desastreus zijn door de overbelasting van de Ring rond Brussel en de A12”, aldus burgemeester De Borger (CD&V)

Maar de N-VA stemde tegen waardoor de protestmotie geen meerderheid haalde. Volgens toekomstig burgemeester Nadia Sminate (N-VA) kan Uplace een aanvulling zijn op de lokale economie in de regio op voorwaarde dat de beleving in Machelen anders dan in de dorpen. Lokale besturen en handelaars kunnen de aantrekkelijkheid van de dorpscentra ook vrijwaren door middel van innovatie en creativiteit. Sminate wees er ook op dat Uplace 3000 jobs zal creëren.