Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

‘Wandelvoetbal’ nieuwe rage in Beersel

‘Wandelvoetbal’ nieuwe rage in Beersel

Is er nog een plaats voor 55-plussers op het voetbalveld? In Beersel vinden ze alvast van wel. Daarom lanceren ze daar wandelvoetbal, een sport die hen in beweging moet houden. 

“Wandelvoetbal is afgeleid van het veldvoetbal en is dus bedoeld voor 55-plussers. Ook de regels zijn wat aangepast. Zo mag je bijvoorbeeld niet lopen of geen agressief lichamelijk contact hebben”, verduidelijkt Eddy Deknopper, de schepen van sport in Beersel.

Wandelvoetbal komt overgewaaid uit Groot-Brittannië. Voetbaltalent is voor deze sport geen must, maar een goeie basis is mooi meegenomen. Na een stevige training en een eerste wedstrijdje zijn de meeste senioren enthousiast. "Het moeilijke is dat je niet mag lopen. Al je een bal ziet, loop je daar haast automatisch achter. Dus dat wandelen gaan we moeten aanleren”, aldus wandelvoetballer Rik Vanderleenen.

Maak uitgebreid kennis met deze nieuwe sport vanavond in RINGtv-Sport. Heeft u ook zin in een wekelijkse pot wandelvoetbal? Stuur dan een mailtje naar sport@beersel.be