Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anderlecht verhuist vanaf 2019 naar parking C

Anderlecht verhuist vanaf 2019 naar parking C

Vanaf 2019 zal Anderlecht gebruik maken van het gloednieuwe stadion op parking C aan de Heizel. Dat hebben RSCA, bouwheer Ghelamco, de stad en het gewest Brussel vanmorgen bevestigd op een persconferentie. 

Geen details over huurovereenkomst

Over de huurprijs werd door de verschillende partijen lange tijd gekibbeld. Maar nu is er dus een akkoord. Dertig jaar lang zal Anderlecht in het nieuwe stadion spelen. De bedoeling is dat RSCA op 1 juli 2019 het nieuwe stadion zal openen. Details over het huurcontract wou echter niemand geven. Een overeenkomst met de Rode Duivels is er nog niet. Maar verwacht wordt dat er een overeenkomst zal getekend worden van zodra er een nieuwe voorzitter is bij de Voetbalbond. 

Capaciteit van 60.250 plaatsen

Het nieuwe stadion zal een capaciteit hebben van 60.250 plaatsen. In de onmiddellijke omgeving zal een parking worden aangelegd voor zo’n 12.500 plaatsen. Voorts komen er 500 parkeerplaatsen voor bussen en uitgebreide fietsstallingen. Die autoparking zal ook gebruikt worden als stadsrandparking. De metro wordt om die reden doorgetrokken tot parking C. Deze mobiliteitsmaatregelen zijn voor rekening van het Brussels Gewest.

Stad investeert 4 miljoen

Voorts zal de stad Brussel geld in het nieuwe stadion pompen. Gisteren circuleerde het bedrag van 4 miljoen euro. Dat werd vandaag ook bevestigd. Het gaat om geld dat nu naar het Koning Boudewijnstadion gaat om daar allerlei Brusselse sportverenigingen aan hun trekken te laten komen.

2019 haalbaar?

Over precies 3 jaar zou het stadion de deuren openen. Volgens Ghelamco is dit een haalbare kaart. Volgens de bouwheer is het dossier volledig klaar en kunnen dus ook de verschillende vergunningen aangevraagd worden. Verwacht wordt wel dat de buurtcomités in Brussel, Wemmel en Grimbergen zich  zullen verzetten tegen de bouwvergunning.