Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

N-VA Gooik wil onderhandelde oplossing voor motorcross Kesterheide

N-VA Gooik wil onderhandelde oplossing voor motorcross Kesterheide

Ook de N-VA in Gooik wil dat de motorcross op de Kesterheide behouden blijft. Maar de oppositiepartij wil een onderhandelende oplossing.

Natuurpunt, dat eigenaar is van een deel van de Kesterheide, wil niet dat het waardevol natuurgebied nog langer verstoord wordt door de motorcross die er jaarlijks georganiseerd wordt. De gemeente overweegt daarom Natuurpunt te onteigenen. “Het kan niet zijn dat één vereniging duizenden mensen gaat gijzelen. Dit is niet evenwichtig. En vanuit een gemeentebestuur dat met alle belangen moet rekening houden, zullen wij er alles aan doen om volgend jaar voor een 51ste editie te zorgen”, dat zei Doomst eerder deze week op RINGtv.

Ook de N-VA in Gooik is ervan overtuigd dat de cross moet blijven maar de oppositiepartij wil wel een onderhandelde oplossing. “Deze cross is zuiver erfgoed van ons dorp en onze streek. We willen met alle betrokken partijen rond tafel gaan zitten. Maar het is zeer belangrijk dat ook de mensen uit Kester en omgeving hun zeg kunnen doen over de toekomst van de cross!”, zegt Kristoff Hemelinckx van N-VA.

Graag overleg zonder conflict

N-VA wil dat ook Natuurpunt rond de tafel komt zitten. “We denken dat de weg zonder conflict, maar in overleg met Natuurpunt, de enige juiste is. De voorbije jaren zijn de relaties tussen de burgemeester en de andere partijen zo verzuurd geraakt dat ze niet meer door dezelfde deur kunnen.”, aldus Hemelinckx. De partij wil daarom optreden als bemiddelaar tussen de betrokken partijen.