Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 14 en 15 maart

Sportoverzicht 14 en 15 maart

Onze regio is weer een Belgisch kampioen rijker: Isaac Kimeli uit Halle was de snelste op het BK Veldlopen in Wachtebeke.  In de play-offs van het volleybal heeft Asse-Lennik vlot gewonnen van Menen en in het degradatieduel in derde klasse van het voetbal heeft Grimbergen gewonnen van rechtstreekse concurrent Wezet. 

 

VOETBAL

In het Futsal won FP Halle-Gooik vrijdagavond overtuigend van Brussel met maar liefst 14-1.

In de tweede klasse van het voetbal heeft KVW Zaventem alweer een nederlaag moeten slikken. Het kwam thuis niet verder dan 1-3 tegen Seraing United.

In derde klasse A kreeg Londerzeel Sint-Eloois-Winkel op bezoek. Geen van beide ploegen kon scoren en dus bleef het bij een puntenloos gelijkspel.

In derde klasse B verloor Diegem kostbare punten op het veld van Sprimont Comblain Sport. Diegem verloor met 3-1. Grimbergen daarentegen won voor eigen publiek met 1-0 van Wezet en komt nu in de stand op gelijke hoogte met Diegem. Een verslag van Grimbergen-Wezet krijg je maandagavond in RINGtv-Sport.

In vierde klasse B heeft Overijse reden tot feesten. Zelf won het met 0-1 op het veld van FC Léopold. Maar Francs Borains, de rechtstreekse concurrent voor de titel, ging met 1-0 de mist in op het veld van rode lantaarn Binchoise. Daardoor komt Tempo Overijse nu alleen aan de leiding.

Minder goed nieuws voor de andere ploegen uit onze regio in vierde klasse B. Pepingen verloor 0-2 in en tegen Waterloo, Sterrebeek moest met 3-2 de duimen leggen voor Rebecquoise en ook Wolvertem moest op verplaatsing bij Acrenoise het onderspit delven: 1-0. 

VOLLEYBAL

In de play-offs van het volleybal heeft Asse-Lennik het verlies tegen leider Roeselare alweer doorgespoeld met een vlotte overwinning tegen Menen. In eigen huis werd het met gemak 3-0. 

BASKETBAL

Bavi Vilvoorde kreeg dan weer een pandoering in eigen zaal: 51-88 tegen Gent Hawks.

VELDLOPEN

Titelverdediger en Hallenaar Jeroen D'Hoedt liet noodgedwongen verstek gaan voor het Belgisch Kampioenschap Veldlopen in Wachtebeke. Maar gelukkig stond er al opvolging uit eigen stad klaar; de kersverese nationaal kampioen is Isaac Kimeli uit Halle. Een uitgebreid verslag van het BK krijg je maandagavond in RINGtv-Sport.

RINGtv-Sport (maandagavond na het nieuws op RINGtv)

Een gevarieerd aanbod in RINGtv-Sport maandagavond: 

CURVE BOWL voor 50-plussers te Bever

TENNIS: Zaalshow 'Goed gespeeld' van Pieter Michiels

VOETBAL 3e NAT: Grimbergen - Visé

VELDLOPEN: BK te Wachtebeke 

20 jaar RINGtv-Sport: Het einde van FC Strombeek