piecq3.jpg

Tot 11 oktober is het ‘Week van de scheidsrechter’

maa 5 okt 2015

Tot 11 oktober is het de week van de official. Maar liefst 40 sportfederaties willen daarmee de tienduizenden scheidsrechters, juryleden, resultaatopnemers in de spotlights zetten. En dat is zeer belangrijk. Want zonder officials, geen sport. RINGtv-Sport volgt vanavond Michaël Piecq uit Bever.

Piecq is op internationaal vlak een topscheidsrechter in het blindenvoetbal, zeg maar de Frank De Bleeckere van de blinden. Het begon allemaal 2 jaar geleden tijdens een stage bij de Koninklijke Voetbalbond. Daar raakte hij in de ban van blind football. Dat is voetbal voor personen met een visuele beperking.  “Het is niet dat we hier op terrein staan om te fluiten en niets tegen de spelers te zeggen. Het is de bedoeling dat we die spelers laten wennen aan de sport zelf. Die trainen een jaar lang voor ze voetbal kunnen spelen. Na die training probeer ik hen ook beter te maken tijdens de wedstrijden”, aldus Michaël Piecq. En net dat maakt van Michaël een wereldtopper.

Michaël trekt de wereld rond als scheidsrechter. Hij floot al in Tsjechië en Canada. In Engeland floot hij de finale van het EK blindenvoetbal. Momenteel bereidt hij zich voor op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.