schauvliege.jpg

Schauvliege weigert in te gaan op vragen rond mobiliteitsstudie Uplace

din 12 mei 2015

Vlaams minister Joke Schauvliege weigerde vandaag in de commissie Ruimtelijke Ordening te reageren op de mobiliteitsstudie van studiebureau Antea over Uplace. 

Volgens enkele verkeersexperts is die studie gebaseerd op verouderde of onvolledige cijfers. (Bekijk ook de reportage: ‘Verkeersexperts halen Uplace-rapport onderuit’) En dat is vooral vervelend voor de Vlaamse regering omdat die zich in februari grotendeels op de studie van Antea baseerde voor het nieuwe Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan van Uplace.

“We hebben in de Vlaamse regering een beslissing genomen voor het VSGB en we hebben gezegd dat we dat zouden hernemen.  We gaan dat in een openbaar onderzoek steken en we gaan dat openbaar onderzoek ook respecteren. We gaan respect hebben voor bezwaarschriften, voor opmerkingen die gemaakt worden door de burgers en door de overheden. We gaan op basis daarvan beslissingen nemen. Dus het zou fout zijn om vandaag in te gaan op enkele bezwaren die ingediend zijn. Want dat zou kunnen leiden tot procedurefouten”; aldus Schauvliege in het Vlaams parlement.