syrie-proces2.jpg

Vrijspraak gevraagd voor mogelijk gesneuvelde Syrië-strijder uit Vilvoorde

din 21 okt 2014

Op het terrorismeproces van Sharia4Belgium in Antwerpen hebben de advocaten van Hoessien E. uit Vilvoorde de vrijspraak gevraagd.  Dit omdat er volgens hen onvoldoende bewijzen zijn.

Omdat er aanwijzingen zijn dat de Vilvoordse Syrië-strijder Hoessien E. overleden is, zijn de advocaten een procedure gestart voor de rechtbank in Brussel om hem dood te laten verklaren. Maar omdat er geen zekerheid is over zijn overlijden wordt hij op het Sharia4Belgium gewoon vervolgd.  Het openbaar ministerie beschouwt de 23-jarige man als de leider van de Vilvoordse tak van Sharia4Belgium.  Hij riskeert 15 jaar cel.  

Maar volgens zijn advocaten zijn hier geen sluitende bewijzen voor en baseert het openbaar ministerie zich teveel op de twijfelachtige verklaringen van Jejoen Bontinck.  Die had eerder verklaard dat Hoessien E.  hem gevangen hield en ook gefolterd had. Maar volgens de advocaten van Hoessien E.  is Jejoen Bontinck een fantast. 

Ze vragen daarom de strafvordering vervallen te verklaren en in ondergeschikt belang ook de vrijspraak.  Ze willen op die manier voorkomen dat de nabestaanden moeten opdraaien voor de schadevergoedingen die de burgerlijke partijen eisen.