uplace_inplanting.jpg

Neo en Uplace kunnen niet naast elkaar bestaan, zegt Vervoort

woe 13 jan 2016

Volgens Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) zijn twee megeprojecten zoals Uplace in Vilvoorde en Neo op de Heizelvlakte naast elkaar niet leefbaar. Volgens hem heeft het Brussels project de beste troeven in handen omdat er naast een winkelcentrum ook aandacht is voor recreatie en wonen.

Al van bij de start van beide projecten stelden tegenstanders zich vragen bij de commerciële haalbaarheid van beide winkelcentra die op nauwelijks 10 km van elkaar zullen ingeplant worden. Bovendien is men intussen gestart met de bouw van het derde winkelcentrum Dockx aan de Van Praetbrug.

Dockx is volgens Vervoort geen bedreiging omdat dit winkelcentrum zich richt tot kleinere winkels. Maar Neo aan de Heizel en Uplace in Machelen zijn volgens hem commercieel niet combineerbaar. Neo maakt echter de grootste kans omdat het veel meer is dan alleen maar een winkelcentrum en ook recreatie- en woongelegenheid voorziet. Ook op mobiliteitsvlak heeft Neo volgens Vervoort een stapje voor. Vervoort zei een en ander dinsdag tijdens de persbabbel van de Brusselse regering.