uplace_3.jpg

“Nieuwe Uplace-studie gebaseerd op los zand”

vrij 13 nov 2015

Vlaams parlementslid Katia Segers is niet te spreken over de nieuwe studie waarmee Uplace uitpakt. Volgens die studie zal het winkel- en belevingscomplex in Machelen 3249 extra banen opleveren. Maar volgens Segers is de studie gebaseerd op verkeerde prognoses over de te verwachten bevolkingsgroei. 

Uplace pakte vrijdag uit met een studie van de gerenommeerde universiteit van Cambridge. Die studie bevestigt wat Uplace al van meet af aan beweert, namelijk dat het winkel-, kantoren- en belevingscentrum in Machelen duizenden extra jobs zal opleveren in de regio. Maar parlementslid Katia Segers is hoegenaamd niet onder de indruk.

"In tegenstelling tot wat Uplace beweert, is het hier geen studie van de universiteit van Cambridge, maar wel van een spin-off. Deze baseert zich op prognoses die ook in de wes-studie gehanteerd werden, namelijk dat de bevolking in deze regio de komende jaren met zo'n 600.000 personen zal toenemen. Met deze bevolkingsgroei wil men, net als in die vorige studie, aantonen dat de komst van Uplace nauwelijks effect zal hebben op de retail in de regio. Ook ten tijde van die wes-studie is de fel overdreven bevolkingsprognose echter onderuit gehaald, want ze wordt op geen enkele manier bevestigd door de eigen cijfers van de Vlaamse overheid", aldus Katia Segers.