Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

50 jaar Motorcross Kesterheide

50 jaar Motorcross Kesterheide

Motorcrossfans kijken reikhalzend uit naar het eerste weekend van juni, want dan organiseert AMC De Toekomst Dworp voor de 50ste keer de Motorcross van Kester in Gooik. Duizenden mensen zullen op 6 en 7 juni afzakken naar de Kesterheide en dat misschien wel voor de laatste keer. 
De legendarische motorcross op de Kesterheide bestaat al vijftig jaar. Zaterdag is het de beurt aan de vrijetijdsrijders en toppers van weleer, zondag wordt de manche van het BK gereden. En dat misschien voor de laatste keer. Natuurpunt Pajottenland is eigenaar van een deel van de Kesterheide en wil er geen cross meer. Organisator René Deboeck wil dat absoluut voorkomen.
 
Ook volgens meervoudig Belgisch- en wereldkampioen motorcross Joël Smets zou het verdwijnen van de Kestercross een ramp zijn voor het Belgische motorcross. 'Kester-Gooik is een moment op onze kalender dat hopelijk nooit gaat verdwijnen. Sportief gezien, qua circuit biedt het alles wat een motorcrosscircuit zou moeten bieden. Wij crossen daar een keer per jaar. Ik kan mij onmogelijk voorstellen dat daar geen compromis kan gevonden worden om dat in stand te houden', aldus Smets.
 
Voor organisator René Deboeck is dit in elk geval de laatste Kestercross. De voorzitter van AMC De Toekomst sluit het hoofdstuk af met een boek.